Πως η λεύκανση των δοντιών μπορεί να βελτιώσει την υγεία μας
23 Σεπτεμβρίου, 2019
Ένα λευκό χαμόγελο βοηθά στην επίτευξη των επαγγελματικών μας στόχων
30 Σεπτεμβρίου, 2019
Show all

Χρησιμοποιείτε σωστά την οδοντόβουρτσά σας;

Η οδοντόβουρτσα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας για να διατηρούμε τα δόντια μας λευκά και υγιή.

Πολλές από τις τροφές, τα ροφήματα και τους χυμούς που καταναλώνουμε καθημερινά λεκιάζουν τα δόντια μας ή προκαλούν φθορά στο σμάλτο των δοντιών μας, ωστόσο οι τροφές αυτές είναι απαραίτητες για την διατήρηση της καλής μας υγείας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τις αποφεύγουμε.

Αυτό που μπορούμε όμως να κάνουμε όταν καταναλώνουμε τροφές όπως εσπεριδοειδή, φρούτα, λαχανικά και γενικά πιο όξυνες τροφές, είναι να βουρτσίζουμε τα δόντια μας μετά από κάθε γεύμα.

Βουρτσίζοντας τα δόντια μας συχνά μέσα στην ημέρα, μας βοηθά να απομακρύνουμε τους επιφανειακούς λεκέδες που δημιουργούνται από τις τροφές πάνω στα δόντια και εξουδετερώνουμε τα οξέα που φθείρουν τα δόντια μας.

Σε τι κατάσταση όμως βρίσκεται η οδοντόβουρτσα που κρατάμε στα χέρια;

Τι είδος οδοντόβουρτσας κρατάμε στα χέρια μας; Μαλακή, μέτρια ή σκληρή;

Πως βουρτσίζουμε τα δόντια μας;

Είναι σημαντικό να αντικαθιστούμε την οδοντόβουρτσά μας κάθε 3 με 4 μήνες. Μία φθαρμένη οδοντόβουρτσα με κατεστραμμένες ίνες στις άκρες δεν μπορεί να μας βοηθήσει να διατηρήσουμε τα δόντια μας υγιή και λευκά.

Η σκληρή οδοντόβουρτσα τραυματίζει τα ούλα & προκαλεί υφιζήσεις. Η μέτρια οδοντόβουρτσα είναι η καλύτερη επιλογή στις περισσότερες περιπτώσεις.

Κρατάμε την οδοντόβουρτσα με διαγώνια κλίση πάνω στο όριο μεταξύ ούλου & δοντιού κάνοντας κυκλικές κινήσεις και ποτέ οριζόντια κίνηση. Αν δεν βουρτσίζουμε σωστά τα δόντια μπορεί να προκαλέσουμε φθορά του σμάλτου ή να τραυματίσουμε τα ούλα μας.